Doosan_383
IHC IQIP lanceert digitaal klantenportal

Slimmer heien door toegang tot data

 

Lees verder 

Het Nederlandse bedrijf IHC IQIP is marktleider in on- en offshore fundatie installatie equipment. Ontstaan in 2015 na een fusie van de IHC-onderdelen Hydrohammer, FUNDEX Equipment, Handling Systems en Sea Steel, mag IHC IQIP zich specialist noemen in fundering en heitechnieken.  

 

Het bedrijf zet nu een nieuwe stap met de introductie van MIQIP, een dataportaal voor gebruikers van de Hydrohammer, zoals de High-End hei equipment van IHC IQIP heet. Tristan Keijzer, manager strategy & business development, legt het uit. “De Hydrohammer wordt ingezet voor de installatie van funderingen voor onder andere windturbines, jetties, bruggen en kades. Onze equipment wordt gebruikt onder zware omstandigheden. Het is een hydraulische hamer die in een kraan kan hangen, maar ook vanuit een eigen heistelling kan opereren. Om de hamer te besturen hebben wij een nieuwe control unit ontwikkeld waarmee heispecificaties precies kunnen worden ingesteld. Maar de grootste winst zit in de data die daar uitkomen. Die kunnen we weergeven in ons portaal. Hierdoor hebben klanten direct toegang tot de gegevens van het project".

 

Keijzers collega Tanaka Moyo, business developer bij IHC IQIP, benadrukt het belang van toegang tot deze data door de gebruikers van de Hydrohammer. “Bij elk project doe je van tevoren een driveability studie. Daarmee breng je in kaart wat de grondcondities zijn, welke energie er nodig is om een paal de grond in te krijgen. Daarbij moet je ervan uitgaan dat voor elke paal de installatie anders is. Met MIQIP komt de data van de hamer terug naar het portal, zodat je bij het vervolg van het project beter kunt inspelen op de omstandigheden.” 

Riwal_525

Alle projectinformatie, heispecificaties en de conditie van de hamers in één overzicht via het MIQIP portaal 

 

Track record

Uiteindelijk moet MIQIP bijdragen aan meer kennis van het complete heiproces. Zowel de hamer operators, de service engineers en de projectontwikkelaars hebben baat bij een hogere efficiëntie, betere betrouwbaarheid en meer transparantie.  

 

“Maar er is nog een voordeel”, zegt Keijzer. “Onze klanten kunnen dankzij MIQIP het track record van hun materiaal makkelijker en beter bijhouden. Voor het gebruik is het belangrijk dat zowel de klanten als wijzelf goed weten onder welke omstandigheden de hamer gewerkt heeft. Dat speelt ook een rol bij het plannen van onderhoud: als de klant precies weet wat zijn hamer waar heeft gedaan, kan het onderhoud veel zorgvuldiger gepland worden. Op die manier hoeft een project nooit stil komen te staan omdat het materiaal tussentijds onderhoud nodig heeft.”  

 

Daarbij streeft IHC IQIP naar een hoge mate van transparantie. Via het portaal van MIQIP dat voor elke klant van achter de computer toegankelijk is, kan de volledige arbeidsgeschiedenis van de Hydrohammer worden teruggezien. Slimmer heien dus, dankzij hightech-oplossingen. Keijzer: “De expertise van de hamer operators en de beschikbare data inzichten is een sterke, nieuwe combinatie voor het optimaliseren van het heien. Fundatie installatie is een industrie waar zeer hoogwaardige technologie en veel expertise bij komt kijken. Zowel in offshore als onshore installatie. Bruggen en offshore windturbines zijn technische hoogstandjes, en de fundamenten waarop ze staan zijn dat evengoed!”

 Meer informatie


 Semi-automatisch graven

IHC IQIP

5/13
Loading ...