NieuwsNieuws_test_460

Doosan

Doosan zet met XiteCloud eerste stap naar bouwplaats van de toekomst

Nieuws_test_461

Caterpillar
Caterpillar investeert in robot- en autonome technologie

Nieuws_test_462

Liebherr

Liebherr gaat samenwerken met Leica voor 2D- en 3D-besturing

Doosan

Doosan zet met XiteCloud eerste stap naar bouwplaats van de toekomst 

Doosan Infracore heeft XiteCloud gelanceerd in Zuid-Korea. Dit is een eerste stap in de commercialisering van de Concept-X bouwplaats van de toekomst, die de Zuid-Koreaanse eind 2019 demonstreerde. Doosan wil XiteCloud in de nabije toekomst ook op andere markten introduceren, waaronder Europa.In de Concept X oplossing wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan geautomatiseerde analyse-instrumenten en onbemande bouwmachines. Eind 2019 hield Doosan Infracore een Concept-X demonstratie-evenement in Boryeong, Korea. Het is de visie van Doosan op de bouwplaats van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan terreinonderzoek met 3D-dronescanning of de bediening van graafmachines en wielladers zonder menselijke tussenkomst.‘Concept-X is een uitgebreide besturingsoplossing die het volledige bouwproces omvat, inclusief op drones gebaseerde onderzoeken, automatische analyse van topografische gegevens, bouwplanning en onbemande bouwmachines’, aldus een directeur van Doosan Infracore. ‘We zullen verschillende oplossingen stapsgewijs lanceren. De lancering van XiteCloud is de eerste stap.’ 

 

Xitecloud moet leiden tot minder kosten een hogere productiviteit

Met XiteCloud kan een aannemer meerdere taken zoals onderzoeken, terreinanalyses en materieelinzet op één platform beheren. Dit moet leiden tot minder kosten en een hogere productiviteit. Omdat het werkt in de cloud kunnen projectdeelnemers hun krachten bundelen en een project gezamenlijk beheren.Met behulp van geavanceerde drone-onderzoeken kunnen grote hoeveelheden veldgegevens snel en nauwkeurig worden geanalyseerd. Volgens Doosan voltooit XiteCloud bouwonderzoeken en berekeningen van het grondwerk, waar doorgaans twee weken voor staat, binnen éen of twee dagen.

Nieuws_508

XiteCloud is voorafgaande aan de officiële lancering in Zuid-Korea al op diverse bouwplaatsen getest, onder meer bij de bouw van grootschalige appartementencomplexen en de aanleg van infrastructuur. 

 

XiteCloud uitbreiden naar bouwmachines

Doosan wil de toepasbaarheid van XiteCloud uitbreiden naar bouwmachines, door gebruik te maken van 5G mobiele technologie en telematica. Na de lancering van XiteCloud op de thuismarkt, wil Doosan in de nabije toekomst het platform in het buitenland introduceren.

 

Caterpillar 

Caterpillar investeert in robot- en autonome technologie

Caterpillar heeft Marble Robot overgenomen. Dit eveneens Amerikaanse bedrijf levert robot- en autonome technologie. De overname past in de strategie van Caterpillar te investeren in toekomstige bouwplaatsoplossingen. Cat denkt met de expertise van Marble Robot schaalbare oplossingen te kunnen bieden om te voldoen aan de veranderende behoeftes van de (mijn)bouwsector, industrie en recyclingsector. Marble Robot bestaat uit een team van robotexperts.

 

Caterpillar wil gebruik maken van de kennis van het team aangaande volledig geïntegreerde autonome technologie. En dit inzetten om slimme, veilige, productieve en kostenefficiënte oplossingen aan klanten te kunnen blijven leveren.

Nieuws_509

Volgende generatie autonome oplossingen ontwikkelen

‘We zijn verheugd om deel uit te maken van het autonomieteam van Caterpillar’, zegt Kevin Peterson, voormalig CEO van Marble, nu technoloog bij Caterpillar. ‘Met de overname van het Marble-team zullen we samen de volgende generatie autonome oplossingen ontwikkelen voor klanten van Caterpillar.’

 

‘Onze klanten hebben de beste oplossingen nodig voor het runnen van een effectieve bouwplaats, met een verbeterde productiviteit van de machinist, lagere bedrijfskosten en meer efficiëntie door autonome oplossingen’, aldus Karl Weiss, Chief Technology Officer van Caterpillar. ‘Daarom blijven we investeren in automatisering, op afstand te bedienen en autonome machines.’

 

Liebherr

Liebherr gaat samenwerken met Leica voor 2D- en 3D-besturing

Liebherr gaat samenwerken met Leica. Klanten kunnen bandenkranen en rupsgravers van de generaties 6 en 8 voortaan af-fabriek bestellen met 2D- of 3D-besturing. Liebherr verwacht dat ondersteunende functies op grondverzetmachines steeds belangrijker worden. De fabrikant vertrouwt in dit verband op ‘de uitgebreide knowhow’ van Leica. De samenwerking zal volgens Liebherr garant staan voor ‘state-of-the-art’ oplossingen voor de eindgebruiker.

Nieuws_510

Systemen van andere leveranciers dan Leica blijven mogelijk

De Duitse fabrikant gaat 2D- en 3D-besturing af-fabriek aanbieden voor machines met een mono- of tweedelige giek. Hydraulische kantelbakken en tiltrotators kunnen in de machinebesturing worden geïntegreerd. Liebherr kan de machines in de fabriek ook voorbereiden voor het achteraf plaatsen van besturingssystemen van andere leveranciers. Het Leica 2D machinebesturingssysteem iCON iXE2 en het iCON iXE3 3D-machinebesturingssysteem kunnen voortaan in de fabriek worden gemonteerd.

Noodstop Takeuchi

Nieuws

11/13
Loading ...