MCS Verhuursoftware zorgt voor optimale controle over de verhuurvloot

Hoe houdt u als verhuurder totaaloverzicht?

Het aantal bedrijven dat gebruikmaakt van een flexibele schil van gehuurde machines neemt toe, het aantal verhuurbedrijven groeit evenredig hard mee. Maar hoe houdt de verhuurder het totaaloverzicht en hoe wordt ervoor gezorgd dat iedereen op basis van dezelfde actuele informatie werkt? Waar staan die dure machines, wie werkt ermee en wanneer? MCS Rental Software maakt het mogelijk dat  de verhuurinventaris en alle vertakkingen van het verhuurproces centraal worden beheerd.

Lees verder 

MCS - Duttch screens

Wegwijs in de datastroom

Vertrouwen op traditioneel manueel verhuurbeheer is niet langer toereikend voor de huidige tijd, waarin dure machines worden verhuurd aan klanten over de hele wereld zonder de juiste controle. Digitalisering maakt een einde aan het voortdurend opnieuw invoeren van gegevens in meerdere systemen. Wat vroeger uren in beslag nam, kan nu in enkele minuten worden afgehandeld. Dit maakt voor verhuurbedrijven het verschil tussen groeien of stagneren.

 

Richard Roessler, salesmanager Benelux van MCS Rental Software: “Wat vaak voorkomt is dat een klant een overzicht wil hebben van materialen die ze gehuurd hebben, een samenvatting van facturen, een ondertekende specificatie van gewerkte uren, of kopieën van leverbonnen met beeldmateriaal. Er zijn nog veel meer van deze voorbeelden in de dagelijkse praktijk. Deze informatie vergaren uit een handmatig of beperkt systeem kan maar zo enkele uren of dagen per week kosten terwijl het ook automatische direct of periodiek verstuurd kan worden.”

Wat vroeger uren in beslag nam, kan nu in enkele minuten worden afgehandeld

 

 

Gebruik van elektronische handtekeningen om vaste afspraken met klanten te maken

MCS heeft een visie van een toekomst met papierloze werkprocessen. Dat begint bij offertes en huurovereenkomsten. Digitale handtekeningen worden steeds populairder in de verhuursector, waar verhuurders elektronische handtekeningen gebruiken om offertes en contracten vóór de verhuur vast te leggen.

Roessler vervolgt: "Dat was vroeger een moeizaam en omslachtig onderdeel van het verhuurproces, dat gepaard ging met een hele papierwinkel waardoor veel huurders afzagen van het laten ondertekenen van documenten. Dit maakte verhuurbedrijven kwetsbaar voor onverwachte kosten en zelfs verloren of gestolen apparatuur. MCS E-Sign stelt verhuurders in staat om vanaf het allereerste begin formeel overeengekomen huurcontracten met hun klanten op te stellen met digitaal ondertekende documenten die met een druk op de knop op elk apparaat door de klant kunnen worden aanvaard of geweigerd. Dit helpt geschillen verderop in de keten te verminderen, zorgt voor een duidelijke overdracht van verantwoordelijkheid voor het gehuurde materieel aan de klant en geeft verhuurbedrijven de gemoedsrust van een bevestigde cashflow."

MCS - timesheet

Profiteren van telemetriegegevens die voorheen moeilijk te vinden waren

Digitalisering kan ook gemakkelijk toegang bieden tot wat vroeger moeilijk te vinden was aan statistieken en gegevens over de machines, zodat verhuurders de machinegegevens kunnen bekijken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Door zwakke punten in de vloot op te sporen, te weten welke bedrijfsmiddelen binnenkort en in de toekomst voor een onderhoudsbeurt in aanmerking komen en klanten te voorzien van betrouwbaardere huuruitrusting, ontstaat een sterker bedrijfsmodel voor de toekomst en wordt het niveau van de klantenservice verhoogd. "Kennis is macht”, stelt Roessler, “vooral als het gaat om bedrijfsmiddelen en de prestaties daarvan. Weten welke van uw bedrijfsmiddelen een risico vormen en op welke u kunt rekenen, is de sleutel tot winstgevendheid en klantenservice. Het probleem waar verhuurbedrijven tegen aan lopen is dat ze te veel informatie hebben op verschillende platformen en zelfs ook nog op papier.

 

Uiteindelijk komt het terecht bij iemand op kantoor die er ook geen wegwijs meer uit kan worden, en er daarom maar niets mee doet. Hier helpt MCS een handje en brengt deze informatie samen in een systeem, wat de mogelijkheid ontsluit het kaf van het koren te scheiden en echt gebruik te maken van deze belangrijke materiaalgegevens. Daarmee kunt u kunt uw concurrenten met sprongen voor zijn met betrouwbare apparatuur en fantastische klantenservice. Ons Telematica Portaal is speciaal ontwikkeld voor verhuurbedrijven, die met verschillende fabrikanten werken en die niet met een veelvoud aan verschillende portalen willen werken. In plaats daarvan brengt MCS Rental Software al uw telemetriegegevens op één plek binnen de verhuurbeheersysteem."

 

Mobiele apps gebruiken om communicatie en klantenservice te verbeteren

Met mobiele apps en web-oplossingen kunnen verhuurbedrijven meer bereiken, met duidelijk zicht op de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen, onderhoudsvereisten, chauffeursroutes en zelfs toekomstige knelpunten. Verhuurders kunnen pro-actiever en winstgevender worden door beter geïnformeerde beslissingen te nemen en een nauwkeurigere planning te bieden, allemaal met mobiele technologie.

 

"De kracht van mobiele oplossingen transformeert uw verhuurbedrijf van begin tot eind”, zegt Roessler. “Elk onderdeel van uw verhuurbedrijf kan mobiele en webapps gebruiken om uw verhuurprocessen snel, ongecompliceerd en papierloos te maken. Van het maken van offertes en contracten tot het managen van uw chauffeurs onderweg en zelfs de communicatie met uw klanten, mobiel werken opent een volledig naadloze manier van zakendoen. Uw personeel kan onderweg net zo productief zijn als op kantoor.”

MCS - Sign

Het is tijd om te digitaliseren

In de concurrerende verhuurmarkt is het van vitaal belang om voorop te blijven lopen en digitalisering is essentieel om de efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten. Ondanks het feit dat de verhuurwereld eentje is waar machines en hun specificaties altijd wel het meest besproken zullen zijn, begint de sector steeds meer de waarde in te zien die nieuwe digitale technologieën kunnen bieden aan hun verhuurbedrijf om inefficiënties te elimineren, doorlooptijden te verkorten en een superieure klantenservice te bieden.

Roessler concludeert: "Door digitalisering kunnen verhuurbedrijven hun prestaties en klantenservice verbeteren, nieuwe inkomstenmogelijkheden creëren, voorheen geïsoleerde bedrijfsprocessen stroomlijnen en met elkaar verbinden, en hun hele verhuuractiviteit transformeren. Het is een no-brainer en MCS Rental Software is het antwoord voor de verhuurbedrijven die voorop willen blijven lopen."

 

Dit artikel is gesponsord door MCS Verhuursoftware.

MapXact grondscanner beperkt graafschades

MCS Verhuursoftware

9/11
Loading ...