Nieuws

Demarec.

Demarec


NPK-schaar-Demtech

Demtech 


Rotar ROQ.

Rotar


Verachtert Cat

Verachtert


cc

SteelwristDemarec

Ecoline uitrustingsstukken voor het middensegment 

Demarec ontwikkelt voor het middensegment de Ecoline uitrustingsstukken. Deze producten hebben volgens Demarec een hoge kwaliteit en zitten vol met Demarec DNA, maar dan tegen een meer competitieve prijs. ‘De prestaties liggen lager dan de huidige Demarec-producten, maar de kwaliteit niet', aldus de leverancier. Als eerste introduceerde Demarec de DLP roterende vergruizer, maar andere tools zullen volgen.

 

Met de EcoLine richt Demarec zich grofweg op drie nieuwe klantgroepen. Allereerst gaat het om bestaande gebruikers, die niet op alle sloopwerken de hoge performance nodig hebben die de huidige Demarec-producten leveren. Daarnaast wordt gedacht aan bedrijven die af en toe een sloopklus doen en daarvoor een tool willen aanschaffen. En tot slot kijkt Demarec met een schuin oog naar markten zoals bijvoorbeeld India, die op het gebied van hydraulische uitrustingsstukken en slooptechnieken nu nog minder veeleisend zijn dan bijvoorbeeld West-Europa.

 

Demarec zet met de ontwikkeling van de Ecoline in op vergroting van het marktaandeel.

Demarec

Demarec

 

 

Demtech 

NPK ontwikkelt SCR-schaar voor zwaarbewapend beton

De eerste SCR-scharen van NPK zijn gearriveerd in Europa. Leverancier Demtech uit Zoeterwoude showde de SCR 25 op de beurs Matexpo in België. Inmiddels staan de eerste demo's met de schaar ingepland.

 

SCR staat voor Super Reinforced Concrete. De Japanse fabrikant NPK bouwt al decennia aanbouwdelen voor de sloop- en recyclingsector. Bouwwerken in Japan moeten voldoen aan strenge eisen om bestendig te zijn tegen aardbevingen en overstromingen. Als gevolg daarvan wordt de betonkwaliteit steeds zwaarder en wordt zwaarbewapend beton vaker toegepast. Steeds vaker worden ook staalconstructies in het beton verwerkt. Dit maakt sloop van dergelijke objecten nog complexer.

 

Veel staal komt een betonschaar vaak niet ten goede; de krachten die op de messen komen zijn enorm. De krachten op het mes zijn een factor 3 hoger dan op de tip. Te veel en te dik ijzer resulteert echter in overmatige slijtage van pennen, bussen en het frame.


NPK-schaar-Demtech

De nieuw ontwikkelde SCR-schaar heeft volgens NPK geen moeite met zwaarbewapend beton. Kenmerkend zijn de lange messen, de volledig gefreesde armen en het concept om het wijken van de armen tegen te gaan.

 

 

 

Rotar

Rotar introduceert nieuw ontwikkelde ROQ volledig geïntegreerde snelwisseladapter

Rotar International biedt zijn aanbouwdelen nu standaard en af fabriek aan met een volledig geïntegreerde hydraulische ROQ snelwisseladapter op basis van originele OilQuick componenten.

 

De ROQ-adapter is door Rotar ingenieurs met de steun van OilQuick Duitsland volledig geïntegreerd in het ontwerp van het aanbouwdeel.  Ook de hydraulische aansluitingen en slangen zijn in het ontwerp opgenomen. 

De draaikoppen van deze uitrustingen zijn volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd voor de integratie van de adapter. Dit betekent dat de adapter direct op de draaikrans wordt geplaatst en geen verdere montage behoeft. De traditionele kopplaat met de boutverbinding is hiermee volledig overbodig geworden.

 

Deze compacte combinatie van het aanbouwdeel en de adapter biedt aanzienlijke voordelen voor de gebruiker, aldus Rotar. Afhankelijk van de grootte van het aanbouwdeel kan de combinatie tot circa 200 mm korter en 200 kg lichter zijn. Dit maakt een aanzienlijk verschil door het gunstiger zwaartepunt. Rotar geeft aan dat de voordelen extra goed merkbaar zijn bij ‘high-reach’ graafmachines voor de sloop, omdat de combinatie lichter is en dichter op het ophangpunt is aangekoppeld.  

Rotar ROQ
Rotar ROQ

Rotar ROQ

Besparing van tijd en servicekosten

De Rotar aanbouwdelen zijn compleet en gebruiksklaar af fabriek te bestellen. Extra werk en tijd om de adapterplaat te monteren en de slangverbinding te installeren, komt te vervallen. Dit bespaart tijd en servicekosten. ‘Dankzij de volledig geïntegreerde hydraulische slangen is beschadiging ervan bij zware sloopwerkzaamheden vrijwel uitgesloten. Dit verhoogt de operationele veiligheid en verlaagt ook de kosten van beschadigde slangen en de tijd en stilstand die hiermee gemoeid gaan', stelt Rotar.

 

Het gebruik van originele OilQuick componenten zorgt er ook voor dat de gebruiker altijd de laatste ontwikkelingen van OilQuick ontvangt, en dus volledige compatibiliteit met de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid. Vooral in verband met belangrijke veiligheidssystemen zoals de OilQuick vergrendelingscontrole en de OilQuick valbeveiliging.  

 

Ook voor Steelwrist en Lehnhoff

De Rotar ROQ volledig geïntegreerde hydraulische adapters zijn momenteel verkrijgbaar als ROQ 60, ROQ 70, ROQ 70-55, ROQ 80, ROQ 90 voor de Rotar-series RCC tweecilinder betonschaar, RDC combischaar, RDP betonvergruizer en RG sloop-, en sorteergrijper, alsook voor RSS schrootschaar.

 Rotar biedt ook al volledig geïntegreerde originele adapters voor de merken Steelwrist en Lehnhoff. Andere maten en modellen zijn op verzoek verkrijgbaar.

 

 

 

Verachtert

Verachtert introduceert in samenwerking met CAT Worktools zes nieuwe vergruizers 

De nieuwe generatie vergruizers van Caterpillar werken tot 52% sneller, met meer prestatie per liter brandstof. De nieuwe generatie omvat drie roteerbare primaire vergruizers en drie vaste secundaire vergruizers. Beide series zijn ontworpen voor machines van 18 tot 50 ton.

 

Het nieuwe ontwerp van de vergruizer is gebouwd rond dezelfde SpeedBooster- technologie als in de Cat Multi-Processors. Deze exclusieve functie sluit de bek snel wanneer er geen last is. Wanneer de bek in contact komt met materiaal, schakelt de SpeedBooster hydraulische klep automatisch over naar de power-modus voor maximaal vermogen.

Verachtert Cat
Verachtert Cat

Hogere prestaties

De nieuwe Cat primaire vergruizers combineren snelheid en kracht, wat leidt tot maximaal 52% kortere cyclustijden en 21% meer kracht dan de vorige modellen. Bidirectionele 360-graden rotatie voor de primaire modellen (P318, P324 en P332) positioneert de bek om materiaal vanuit elke hoek te grijpen voor het produceren van materiaal met de juiste afmetingen voor verdere verwerking. De Cat secundaire vergruizers (P218, P224 en P232) leveren tot maximaal 44% kortere cyclustijd en tot 20% meer kracht in betonsloop, wat resulteert in tot 15% hogere prestaties in secundaire materiaalverwerking.

 

Betrouwbaarheid

De nieuwe vergruizers zijn ontworpen op betrouwbaarheid. Slijtende onderdelen kunnen op locatie snel worden vervangen zonder zwaar laswerk. Ale hydraulische componenten zijn beschermd door een behuizing met een geschroefd, verwijderbaar paneel.

 .

 

Steelwrist

Steelwrist SQ volautomatische snelwissels zijn gebruiksvriendelijk en rendabel 

De Steelwrist SQ serie bestaat uit een complete range volautomatische snelwissels, uiterst geschikt voor de sloop en recycling maar natuurlijk ook toepasbaar in de infra en het grondverzet. De typen SQ60-5, SQ65, SQ70, SQ70/55, SQ80 en SQ90 zijn leverbaar, evenals de benodigde kopplaten, voor alle uitrustingsstukken. Natuurlijk ontbreken de bijpassende tiltrotators niet. Steelwrist blijft deze range naar boven en beneden continue uitbreiden en nieuwe typen worden snel verwacht.  

 

Standaard Open-S

De robuuste gietstalen snelwissels uit één stuk met absoluut spelingvrije Expander Pins worden geproduceerd in Zweden en zijn volledig compatibel met de gangbare standaard snelwissel-systemen, mits deze voldoen aan de Open-S standaard. De Open-S standaard is door Steelwrist samen met andere fabrikanten in het leven geroepen om uitwisselbaarheid te garanderen. Daardoor zijn de Steelwrist SQ snelwisselsystemen gebruikersvriendelijk voor de machinist en rendabel voor de eigenaar, aldus de fabrikant.

Nieuws_834

Veilig en compleet

De standaard automatische Front Pin Lock gen.II dubbele borging op beide assen zorgt voor maximale veiligheid zonder bakken of tools te verliezen. Steelwrist geeft aan dat dit een eenvoudig intuïtief systeem is, zonder kwetsbare sensoren of kwetsbare electronica. Leverbaar met drukloosschakeling en snelwisselfunctie als optie zodat de Steelwrist SQ range ook eenvoudig later is op te bouwen.

 

Efficient

De Q-plus hydraulische koppelingen kennen een duurzame afdichting uit één stuk waardoor vervanging een eenvoudig klusje is. Met max. 450 lit/min voor een 1” koppeling hebben de SQ snelwissels een groot flow-bereik om betere cyclustijden te bereiken met minder brandstofverbruik.

Meer lezen?

Nieuws

13/14
Loading ...