‘De Zonnekoning’ laadt elektrisch materieel op locatie 

Royal Reesink, waartoe onder ander de Kemp Groep en Hans van Driel behoren, introduceert in samenwerking met ontwikkelaar GEOS (Green Energy on Site) een mobiele stroomopwekker om op locatie elektrisch materieel op te laden. De Zonnekoning biedt groene stroom op plekken waar een stekker niet voor handen is.

Lees verder 

Kemp Zonnekoning GEOS

Voor de mobiele stroomopwekker De Zonnekoning is een standaard container frame van 5,9 x 2,4 (20ft) voorzien van hydraulisch uitklapbare zonnepanelen met een totale oppervlakte van circa 60 m2. Omdat de panelen automatisch meedraaien met de zon is een hoge opbrengst gegarandeerd. De stroom wordt opgeslagen in een pakket hoog rendement lithium batterijen. Door de opslag in het accupakket en het eventueel separaat aankoppelen van accucontainers is de gebruiker flexibel in laadcapaciteit. Laden van deze ‘voorraad’ accu’s met een capaciteit tot 400 kW of meer behoort tot de mogelijkheden.

 

100% emissievrij

Royal Reesink wijst erop dat deze oplossing ondernemers de kans geeft om volledig emissievrij te werken op basis van groene stroom. ‘Dus ook op plekken waar normaalgesproken gekozen zal worden voor conventioneel materieel, omdat stroomvoorziening geen optie is. Werken in natuurgebieden kan nu stil, veilig en schoon. De verstoring van de natuur is minimaal door het zeer lage geluidsniveau.’

 

Ben Kemp is bij Royal Reesink verantwoordelijk voor strategische zaken. Hij signaleert dat de vraag naar werken met elektrisch materieel blijft stijgen, maar dat het herladen van de batterijen praktische problemen oplevert. ‘Met deze mobiele zonnepanelen container zijn die problemen direct opgelost. Wij plaatsen de container met onze eigen transportmogelijkheden op iedere werklocatie en maken daarmee groene stroom ook nog eens zichtbaar. Opdrachtgevers krijgen zo bovendien de garantie dat alles in het werk gesteld wordt om de stikstofuitstoot zoveel als mogelijk is te reduceren. Dit is een perfecte oplossing; niet allen voor bedrijven in de cultuurtechnische sector maar ook voor binnenstedelijke werkzaamheden en projecten waarbij stikstofreductie een must is.’

De mobiele stroomopwekker is voorzien van een GPS-module die inzicht geeft in de stikstofreductie. De container is eenvoudig te voorzien van een bedrijfsnaam, logo of slogan. De Zonnekoning is beschikbaar voor zowel verhuur als verkoop.

 

Technische specificaties De Zonnekoning

  • Max. opbrengst: 140 kW per dag
  • 2 A - 400 V - 22 kW gegarandeerd
  • Capaciteit batterijenpakket tot 100 kW (uitbreiding extern mogelijk)
  • Afmetingen ingeklapt: 250 x 600 x 260 cm
  • Eigen gewicht zonder container: 6.600 kg
  • Diameter draaicirkel zonnepanelen uitgeklapt max. 12 meter
Zonnekoning Geos

De uitklapbare zonnepanelen draaien met de zon mee om een hoge opbrengst te garanderen.


PON Equipment

Kemp Zonnekoning

12/22
Loading ...