Bauma nieuws 3

Doosan

Innovaties van Doosan


Grove GMK6400-1

Grove GMK6400-1


Engcon

Engons nieuwste tiltrotators


Kleemann

Kleemann brekers en zevenDoosan

Doosan2

Innovatie centraal bij Doosan

Doosan heeft een nieuwe locatie toegewezen gekregen op het beursterrein van de Bauma. De Zuid-Koreaanse materieelfabrikant beschikt hier over meer ruimte dan tijdens de Bauma in 2019 en richt nu ook een demoterrein in.


‘Powered by Innovation’ is het thema van Doosan tijdens Bauma 2022. Doosan geeft een preview van de eerste zero-emissie minigraafmachine, de DX20Z-E die in 2023 op de markt komt. De 10 ton zware DX100W-7 mobiele graafmachine beleeft zijn officiële introductie op de Bauma. Ook Doosans volgende generatie minigraafmachines (DX27Z-7, DX35Z-7, DX50Z-7 en DX55R-7) met Stage V-motor zijn in München aanwezig. Voorheen werden de Doosan minigraafmachines gebouwd door Bobcat, maar Doosan bouwt deze nieuwe -7 serie nu zelf in Zuid-Korea.


Nieuw zijn ook de vijf compacte wielladers (DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 en DL80TL-7) met bedrijfsgewichten van 3.500 tot 5.000 kg. Doosan laat deze compacte wielladers bouwen door Tobroco-Giant.

 

 Slimme rupsgraafmachine van Doosan

De nieuwe DX225LC-7X is Doosans eerste ‘smart’ rupsgraafmachine. Deze machine beschikt onder andere over Full Electric Hydraulic (FEH)-technologie. 

Binnen het FEH-systeem werken joysticks en pedalen volledig elektrisch. Toch voelt het voor de machinist of hij met hydraulische joysticks werkt. Voordeel van de FEH-technologie is dat het nauwkeuriger is en sneller informatie verwerkt.

 

Tegendruk en energieverlies worden zo geëlimineerd door de exacte hoeveelheid olie te leveren die nodig is. Het resultaat is een lager brandstofverbruik. Verder heeft de DX225LC-7X standaard een geïntegreerd 2D machinebesturingssysteem, een weegsysteem, laserontvanger en een E-Fence virtuele muur.


Op de stand is ook ruimte vrijgemaakt voor de DX1000LC-7, de grootste rupsgraafmachine ooit gebouwd door Doosan. Deze 100 ton zware kolos wordt aangedreven door een Perkins 2806J dieselmotor met een vermogen van 469 kW. De machine voldoet aan de emissie-eisen van Stage V.


Een andere wereldpremière is de eerste 4x4 knikdumper van Doosan. Doosan wil met de nieuwe 4x4-versie van de DA45-7 ADT de concurrentie aan met starre dumptrucks in de 40-tons klasse.

 

 

Grove 

All-terrain kraan debuteert op Bauma 2022

Bezoekers aan de Manitowoc-stand op de Bauma 2022 zullen de Grove GMK6400-1 all-terrain kraan voor het eerst ‘live’ kunnen zien. De kraan heeft een maximumcapaciteit van 400 ton en een hoofdgiek van 60 meter.

 

 

Manitowoc heeft de GMK6400-1 volgestopt met innovaties, waaronder een verbeterd hydraulisch systeem met een snellere doorstroming voor snellere werksnelheden en nog soepelere bewegingen. Ook toegevoegd aan de nieuwe 400 tons machine is het Crane Control System (CCS) en MAXbase variabele stempel positionering systeem.

 

De nieuwe motor op de GMK6400-1 voldoet aan de Stage V-emissienormen. De kraan is uitgerust met het Megatrak veersysteem en MegaDrive hydrostatische aandrijving.


Grove GMK6400

Zelfoprichtend aanbouwdeel

Net als de originele GMK6400 is de nieuwe GMK6400-1 voorzien van de optionele capaciteitsverhogende MegaWingLift&trade. Dit zelfoprichtende aanbouwdeel kan volgens Manitowoc in minder dan 20 minuten worden ingezet en vereist geen hulpkraan. Het verhoogt de hefcapaciteit met maximaal 70% op de hoofdgiek en met maximaal 400% bij gebruik van de beweegbare jib. Dit moet de kraan bij uitstek geschikt maken voor toepassingen zoals bruggenbouw, windmolenparkwerk of torenkraanmontage.


De maximale tiphoogte van de GMK6400-1 is 136 m wanneer hij is uitgerust met de volledige giek. Volgens de fabrikant kan de GMK6400-1 klussen aan waarvoor normaal gesproken een zevenassige (of zelfs achtassige) kraan nodig is, maar met een kleiner vloeroppervlak. Het is een all-terrain kraan die tot 64 ton kan heffen op zijn 60 m lange hoofdgiek met MegaWingLift.

 

 

Engcon 

Soepeler en efficiënter graven met Engcons nieuwste draaikantelstukken

Engcon

Engcon vraagt tijdens Bauma 2022 aandacht voor de nieuwste generatie draaikantelstukken voor graafmachines. Deze tiltrotators zijn aldus de fabrikant ontwikkeld met het oog op de toekomst.

 

De technologie van deze draaikantelstukken van de derde generatie is gebaseerd op een nieuw ontwikkeld ventielenblok in combinatie met slimme software die samenwerkt met het hydraulische load sensing systeem van de graafmachine. Dit optimaliseert volgens Engcon zowel de functies van het draaikantelstuk als de bewegingen van de graafmachine. Het resultaat is soepeler graven met een hogere precisie. Tegelijkertijd is minder sprake van slijtage van de graafmachine en is minder onderhoud nodig.

 

Naast de energiezuinige technologie wordt de nieuwe generatie standaard voorzien van EC-Oil. Dit automatische snelkoppelingssysteem koppelt het draaikantelstuk en het hydraulisch uitrustingsstuk eenvoudig automatisch aan elkaar zonder dat de machinst de cabine hoeft te verlaten.


Nieuwe kantel- en rotatiesensor

Voor volledige compatibiliteit met moderne graafmachinesystemen bouwt Engcon in de derde generatie ook standaard een nieuw ontwikkelde kantel- en rotatiesensor in. De sensoren hebben een Plug & Play-oplossing voor zowel geïntegreerde als externe machinebesturingssystemen.
Engcon start eind 2022 met de productie van de EC314 voor graafmachines is de klasse 9-14 ton en de EC319 voor graafmachines tussen 14 en 19 ton. Het modelprogramma wordt vervolgens steeds verder uitgebreid.

 

 

Kleemann

Kleemann toont duurzame breek- en zeefinstallaties

Kleemann toont op de Bauma 2022 in totaal negen mobiele breek- en zeefinstallaties en zijn bedieningsconcept Spective. De nieuwe Mobirex MR 130(i) Pro-slagbreker beleeft zijn wereldpremière op de beurs.

 

Met de Mobirex MR 130(i) Pro slagbreker presenteert Kleemann een nieuw lid van de Pro-Line familie. De installatie is bedoeld als primaire en secundaire breker en combineert prestaties met precisie en duurzaamheid, zegt Kleemann.

 

De emissievrije nieuwe breker is volledig elektrisch aangedreven en beschikt over een externe stroomaansluiting. De grote, optionele dubbeldeks nazeef maakt productie van twee gesorteerde eindkorrelgroottes mogelijk.

Kleemann COPY

De zware rotor en 250 kW elektrische aandrijving moeten garant staan voor een stabiel hoge verwerkingscapaciteit. Dankzij CFS feed control is een continu gebruik van de breker gegarandeerd, belooft de fabrikant.


Spective bedieningsconcept

Het bedieningsconcept Spective omvat het intuïtieve touchpanel en verschillende radiografische afstandsbedieningen. De digitale tool Spective Connect helpt de bouwplaats te digitaliseren. Alle relevante procesinformatie en rapporten worden op de smartphone weergegeven.
Spective Connect heeft nieuwe functies die op de Bauma worden gepresenteerd. Een daarvan is een nieuw configuratiehulpmiddel dat helpt om de juiste machine-instellingen te selecteren.

MCS Rental Software

Bauma nieuws 3

15/18
Loading ...