Hitachi wil groeien met nieuwe –7 rupsgraafmachines
Hitachi Construction Machinery Nederland wil het marktaandeel vergroten. De nieuw gelanceerde machines uit de –7 serie spelen een belangrijke rol bij het verwezenlijken van die ambitie. Als eerste is het de beurt aan de ZX250LC-7, ZX300LC-7, ZX350LC-7 en ZX490LC-7 rupsgraafmachines. De kleinere modellen zijn vanaf volgend jaar leverbaar.

Lees verder 

TKD 2020 was voor Hitachi Nederland het uitgelezen moment geweest om de machines groots voor het voetlicht te brengen. Nu de beurs is uitgesteld naar 2021 pakt Hitachi Nederland het anders aan. Directeur Van Heertum: ‘Zodra de Corona-maatregelen het toelaten, willen we de –7 introductiedagen houden op het demoterrein bij de Hitachi-fabriek in Amsterdam. Dan kunnen we geïnteresseerden laten kennismaken met deze nieuwe generatie machines.’

 

‘Hitachi wil in Nederland structureel tot de top 3 behoren’, zo vertelt Gijs van Heertum. Van Heertum is sinds 1 april 2020 directeur bij Hitachi Construction Machinery Nederland. De nieuwe –7 rupsgraafmachines zijn voor Hitachi Nederland belangrijk in de strategie om het marktaandeel te vergroten. ‘Bij deze machines willen we veel meer focussen op het aftersalesverhaal. Met goede onderhoudscontracten, zodat we veel meer voor onze klanten kunnen verzorgen dan we nu doen’, aldus Gijs van Heertum.

Foto in kolom- 6:4 verhouding

Met de Stage V-motor in de nieuwe Hitachi machines zou een brandstofbesparing van 10 procent te realiseren zijn.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

De –7 serie bestaat vooralsnog uit de ZX250LC-7, ZX300LC-7, ZX350LC-7 en ZX490LC-7. Volgend jaar zijn de kleinere modellen aan de beurt.

Stage V-motoren en brandstofbesparing

De -7 rupsgraafmachines voldoen aan de emissie-eisen van Stage V. De fabrikant schermt daarbij met termen als ‘de kosten verlagen en de winstgevendheid vergroten’.

 

Volgens Hitachi is met de –7 machines een brandstofbesparing van 10% te realiseren ten opzichte van voorgaande modellen. De Japanse machinefabrikant stelt dat deze besparing haalbaar is ongeacht het soort werkzaamheden, dankzij het hydraulische systeem Trias III.

 

De brandstofefficiëntie van de ZX-7 graafmachines kan worden gecontroleerd met de nieuwe Eco-meter, die af te lezen is op de 8 inch grote monitor in de cabine. Uitrustingsstukken kunnen snel worden ingesteld op de hoge resolutie antireflectie monitor dankzij het verbeterde ondersteuningssysteem. De instellingen zijn eenvoudig aan te passen aan de voorkeuren van de machinist.

 

Laag geluidsniveau en minder trillingen

De ruime cabine biedt machinisten een hoog comfort, aldus Hitachi. ‘Het geluidsniveau behoort tot de laagste in de sector en ten opzichte van de vorige generatie zijn de trillingen met 20% verminderd.’

 

Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een goed zicht over het werkterrein, dankzij de kijkhoek van 270 graden. De machinist heeft keuze uit 6 weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Om de veiligheid verder te vergroten hebben de machines nieuwe LED-werklampen en een ruitenwisser met extra groot bereik.

Foto in kolom - 6:4 verhouding

Comfort voor de machinist was voor Hitachi het uitgangspunt bij het ontwerpen van de cabine van de nieuwe –7 serie rupsgraafmachines.

Monitoring op afstand

De Hitachi systemen voor monitoring op afstand – Owner's Site en ConSite – geven toegang tot vitale gegevens en hulpmiddelen. Beide systemen verzenden dagelijks operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service via GPRS of satelliet. ConSite geeft via mail een maandelijks overzicht van deze informatie, terwijl de Consite Pocket-app real time meldingen geeft bij eventuele problemen.

 

De kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie wordt doorlopend gemonitord door oliesensoren. Deze twee sensoren versturen gegevens aan Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd.


Engcon - Change the world of digging

Hitachi

5/20
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...