Overig TKD nieuws

Foto 1 - 6:4 verhouding.

Kubota


Foto 2 midden links - 16:9 verhouding (vdeoformaat) 6:4 verhouding.

Takeuchi


Foto 3 - 6:4 verhouding.

Veldhuizen


Foto 4 - 6:4 verhouding.

VerachtertKubota

Introductie van 5-tons Kubota rupsgravers en een elektrische rupsdumper 

Kubota-importeur Meerman had de introductie van de KX060-5 graafmachine en de U56-6 binnendraaier voorzien voor TKD 2020. De machines uit de 5-tons klasse zijn de eerste machines die Kubota introduceert in de –5 serie.Beide machines hebben een geheel nieuw uiterlijk en zijn uitgerust met een Stage V-motor. De KX060-5 en de U56-6, die respectievelijk die KX057-4 en de U55-4 vervangen, hebben een ruime cabine, een luchtgeveerde volledig instelbare stoel, geheel nieuw display. De KX060-5 is nu de grootste Kubota-machine onder de 8 ton. De U56-5 is de grootste binnendraaier in het Kubota-gamma. Voor beide modellen geldt dat het geluidsniveau in de cabine lager is in vergelijking met voorgaande modellen.

 

Meerman had ook de elektrische Kubota KC70e rupsdumper willen introduceren op TKD 2020. Deze 540 kg wegende machine kan met een volle accu gedurende een dag werk verrichten.

Ook was ruimte op de stand gereserveerd voor de Q-Lectra M19e. Deze elektrische minigraafmachine is door Meerman ontwikkeld op basis van een Kubota KX019-4. De machine is leverbaar met cabine en in een canopy-uitvoering.

 

 

 

 

Takeuchi

Takeuchi lanceert drie nieuwe rupsmachines

Takeuchi komt in 2020 met drie nieuwe rupsmachines.

Om te beginnen is de eerder aangekondigde TB370 nu ook daadwerkelijk leverbaar. Deze eerste Takeuchi in de 3-serie is verkrijgbaar met monoboom en two-pieceboom.De 7-tonner is uitgerust met een Stage V dieselmotor (met DPF) en heeft volgens importeur Verhoeven ‘een sterke hydraulische performance en enorm veel trekkracht op de rupsen’. De TB370 is als eerste Tackeuchi voorzien van een monitor waarop alle functies zijn te bedienen.

 

TB217R semi-binnendraaier

Een tweede nieuwkomer is de TB217R. Deze semi-binnendraaier is een upgrade van de TB215R. In 2019 kreeg de TB215R al een update, de onderwagen werd toen verlengd om de stabiliteit te vergroten. Bij de TB217R is de stabiliteit verder verhoogd en het graafbereik vergroot, laat Verhoeven weten. De  graafarm is verlengd. Aan de onder- en achterzijde is contragewicht toegevoegd.

 De TRCR50-2 is een nieuwe rupsdumper in het Takeuchi-assortiment. De rupsdumper is voorzien van een motor met DPF, SCR (AdBlue) en een DOC.

 

Standaard is de machine uitgerust met airco, een achteruitrijcamera, rijalarm (bij achteruit rijden), een brandstofvulpomp, een uitgebreid led-pakket en het Takeuchi Fleet Management-systeem.  

 

 

 

 

Veldhuizen

Veldhuizen ontwikkelt lichtgewicht aanhanger

Veldhuizen in Groenekan heeft een aanhanger ontwikkeld met een eigen gewicht van 550 kg, waarmee machines tot 2.950 kg geladen kunnen worden.Door een nieuw ontworpen chassis van Domex staal (hoge sterkte staal) en nieuw ontworpen remtrommels en vloerdelen is een gewichtsbesparing gerealiseerd van 40%. De Tandem Light heeft net als de conventionele Tandem diepladers de assen geplaatst op wide spread. Dit draagt aldus Veldhuizen bij aan een stabiele wegligging, lage oprijhoek, stabiele zijwanden en een lange levensduur.

 

Veldhuizen heeft de lichtgewicht aanhanger ontwikkeld als alternatief voor een oplegger. Door Europese eisen geldt een begrenzing op het totaalgewicht van 7.000 kg voor bestuurders die het B+E rijbewijs behaald hebben na 19 januari 2013. Als gevolg hiervan worden opleggers begrensd om machines te laden tot maximaal 3.400 kg. De Tandem Light kan dan dienen als alternatief.

De Tandem Light is bij Veldhuizen uit voorraad leverbaar en is ook in de verhuurvloot opgenomen.  

 

 

 

 

Verachtert

Verachtert lanceert automatisch snelwisselsysteem voor wielladers

TKD 2020 was voor Verachtert het moment geweest om het vernieuwde snelwisselsysteem voor shovels, de SW2000 2.0, officieel te lanceren. Met dit systeem kunnen hydraulische worktools automatisch worden gewisseld. Dankzij de volledig nieuwe constructie heeft de machinist een vrijwel onbelemmerd zicht op alles wat er aan de snelwissel hangt. De nieuwe constructie is aan beide zijden ongeveer 20 cm smaller dan het vorige systeem en de dichte constructie bij de ophangplaten is verdwenen.De lancering van het SW2000 2.0 snelwisselsysteem had naadloos gepast in het thema dat Verachtert voor de beurs had uitgedacht: veiligheid, duurzaamheid en productiviteit. Met een goede mix van standaard en maatwerk worktools van Verachtert en Caterpillar waren diverse demonstraties voorzien. Het automatisch en veilig wisselen van de uitrustingsstukken zou daarbij centraal hebben gestaan.

 

Nieuwe serie sloop- en schrootscharen

Verachtert had TKD 2020 ook willen aangrijpen om de nieuwe serie sloop- en schrootscharen te presenteren aan het publiek. De nieuwe lijn sloopscharen maakt gebruik van speedbooster technologie. Verder is de kaak vereenvoudigd en daardoor sneller wisselbaar.

De nieuwe serie schrootscharen hebben een compleet nieuw design. De machinist heeft dankzij dit nieuwe ontwerp een beter zicht op het te knippen materiaal. Het afstellen en onderhoud aan de kaak is sterk vereenvoudigd, aldus Verachtert. Bovendien is de nieuwe heavy duty cilinder andersom gemonteerd om deze optimaal te beschermen. Het resulteert volgens Verachter ook in snellere cyclustijden en hogere prestaties.  


Demtech

Overig TKD nieuws

17/20
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...