Hobelman_409

Klepelmaaien met zuigwagen aan Hooby MH115

De Hooby MH115 is nu ook geschikt voor bermonderhoud. Fabrikant Hobelman heeft de machine uitgerust met een zuigwagen om klepelmaaien mogelijk te maken.

Lees verder en bekijk video  

De zuigwagen van VGM is voorzien van een Yanmar common-rail diesel die voldoet aan de Stage V-eisen. De bediening van deze motor met omkeerbare koelfan gebeurt vanuit de cabine met het touchscreen van de Hooby. Op het moment dat de zuigwagen gekoppeld wordt, verschijnt op de display een extra pagina met alle functies voor de zuigwagen.

 

Twee dubbelwerkenfuncties op de onderwagen

Verder is de Hooby voorzien van een compressor voor de luchtremmen van de zuigwagen, zodat de combinatie de openbare weg op mag. Voor bediening van de hydraulische functies (kiepen en achterklep) heeft de Hooby twee dubbelwerkenfuncties op de onderwagen. Bovendien kan het actieframe achter op de zuigwagen apart aan- en uitgezet worden vanuit de cabine. Om alle functies op de klepelmaaier te kunnen aansturen, is de Hooby voorzien van drie keer dubbelwerkende functies en een high flow enkelwerkende functie. De vijzel op de maaier die nodig is om het maaisel naar de zuigwagen te verplaatsen, heeft voorrang op alle andere functies.

‘Echt weer een mooie Nederlandse vinding’

‘Het is een unieke verschijning, echt weer een mooie Nederlandse vinding die we in de toekomst wel meer zullen tegenkomen’, verwacht Marco Hobelman.


Pon: Nieuw Z-line én reeks Cat-rupsgravers op diesel

Hobelman

10/20
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...